Photobucket

Wednesday, August 27, 2014

21 ogos 2014

Hari berganti hari,
Bulan berganti bulan,
Tahun berganti tahun,
Begitulah putaran bumi ini...
tanggal 21 OGOS 2014, umur aku dah mencecah 26 tahun...
walaupun macam tidak percaya, tetapi itulah hakikatnya...
begitu cepat masa meninggalkan kita...mulai saat ini setiap saat adalah sangat berharga,
manfaatkanlah masa yang ada dengan sebaiknya...
















Pernah suatu hari aku menonton Halaqah...ustaz tersebut menceritakan tentang fasa kehidupan.
Dunia kita mempunyai 5 fasa kehidupan...zaman kita sekarang telah berada difasa yang keempat..bukan permulaan tetapi diakhir fasa ke 4...selepas fasa ke 5 tiada lagi fasa..kerana itu lah yang dinamakan kiamat!
itulah menurut ulamak...jadi bersiap sedialah menghadapi fasa sekarang dan seterusnya...supaya kita terlindung daripada fitnah dajal....

***mari semua kita bersiap sedia, belajar ilmu agama sebanyak2nya...k 
*** semoga kita terselamat daripada fitnah dajal...amin.


Wednesday, June 11, 2014

Kembara ke KRABI bersama staf dan felo KKTK3



                                                                    Best naik Lori!!...n tut-tut....


                                                      Snokling.............fuyoooo!!!

                                                      Naik boot...round2 Ke Pulau2...

                                                bergambar dulu sebelum balik...depan Hotel

Wednesday, January 29, 2014

APAKAH AKU AKAN BERTANYA LAGI?

CORETAN SAJAK KU....

APAKAH AKU AKAN BERTANYA LAGI?

Esok pagi-pagi
aku bertanya
apakah yang aku perjuangkan dalam hidup ini
apakah yang aku kejar dalam hidup ini...
harta atau pun pangkat atau pun kepujian
kerana semalam, aku tidak sempat duduk bertasbih,
meluangkan masa mengingati yang MAHA ESA,
masih terlalu banyak kerja kelmarin, data-data di komputer,
fail-fail berselerak di atas meja.

Esok pagi-pagi
aku bertanya lagi
apakah pahala aku sudah banyak untuk di bawa
ke Alam sana...dan
adakah amalan aku diterima olehNYA...
kerana malam tadi,
aku masih di depan televisyen menonton drama melayu
sambil membalas "message"
di wechat dan whatsaap serta facebook...

Esok pagi-pagi
setelah mayatku diusung kedalam kubur
apakah aku akan bertanya lagi?
dan kerja-kerja komputer,
segala di alam maya...benar! segalanya
sudah tidak bermakna lagi...

sajak ini hasil nurkilan,
Nurfarah Hani Hashim
2014

Cetusan idea ini daripada Blog Koleksi sajak melayu...



Wednesday, January 15, 2014

JUALAN TERLARIS !!!

✔✔✔COMBO ALFALFA HARGA RUNTUH!

➊ ESP & Alfalfa – Set Milk booster (Bajet)
➋ Lecithin & Alfalfa – Set Kurus (Bajet)
➌ Omega Guard & Alfalfa – Set Kurus 
➍ Gla & Alfalfa – Set Wanita & Kesuburan

******************************

✾ ALFALFA COMPLEX ✾
✏ Merawat gangguan pencernaan
✏ Mengawal kolestrol dalam darah
✏ Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
✏ Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
✏ Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
✏ Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
✏ Mengurangkan simptom menopous
✏ Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
✏ Merawat masalah sembelit
✏ Menyahkan toksik dalam tubuh
✏ Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
✏ Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
✏ Membantu masalah penghadaman
✏ Membantu memperbanyakkan susu ibu
✏ Mengurangkan masalah pundi kencing
✏ Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
✏ Meningkatkan kesihatan prostat
✏ Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
✏ Menghangatkan hubungan suami isteri
✏ Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


✾ ESP (ENERGIZING SOY PROTIEN) ✾
✏ membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat di muka
✏ menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
✏ cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan
✏ memberi tenaga berpanjangan
✏ untuk yang mengalami masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel sperma yang sihat
✏ meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angina dan ketidakselesaan perut, mengatasi masalah gastric
✏ mengurangkan paras kolestrol
✏ menggalakan proses pemulihan sel rosak kepada sel baru
✏ mengawal “MOOD SWING” pada wanita ketika PMS dan wanita menopause
✏ memperbaiki memori
✏ membantu menghilangkan STRETCH MARK
✏ memulihkan fungsi prostat lelaki
✏ Kekal Muda, Kulit berseri dan anjal


✾ GLA ✾
✏Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
✏Membantu meningkatkan kesuburan
✏Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
✏Membantu dalam menangani menopus
✏Menguatkan kuku dan rambut
✏Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
✏Membantu menangai ekzema
✏Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
✏Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
✏Menguatkan imuniti tubuh
✏Memperlahankan proses penuaan
✏Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
✏Mengawal kencing manis dan darah tinggi
✏Mengawal kolesterol
✏Untuk fungsi saraf


✾OMEGA GUARD✾ 
✏Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
✏Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
✏Mencegah salur darah dari tersumbat
✏Omega 3 dapat mengelakkan strok
✏Mengekalkan tekanan normal darah
✏Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
✏Mengurangkan sakit kepala
✏Merendahkan kolestrol
✏Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
✏Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
✏Mengawal masalah obesiti
✏Mengurangkan risiko penyakit jantung
✏Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
✏Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
✏Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
✏Membantu menyihatkan paru-paru
✏Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
✏Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
✏Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
✏Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
✏Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
✏Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
✏Memelihara fungsi-fungsi sendi
✏Mencegah penyakit gout

✾LECITHIN✾ 
✏membantu mencegah penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease dan arteri yg mengeras. 
✏bertindak mengemulsikan lemak (ayat ringkas nya adalah ianya memecahkan lemak)
✏Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn
✏Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
✏Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. 
✏membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. 
✏mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. menggalakkan proses tidur. 
✏Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi.
✏bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
✏menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
✏mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
✏memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

******************************

✔ UNTUK TEMPAHAN

☏ pm saya di https://www.facebook.com/farah.mohd.142 atau

☏msg/whatsapp 013-4369644 (farah)

******************************

Sunday, January 5, 2014

CERITA JE LAH GAMBAR OI!

HAHAHA....AQIL2!!!